Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva
KEOP-2012-5.5.0/B

 
Eltérések az „A” komponenstől:

Jelen pályázati felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektet lehet benyújtani. Támogatható tevékenységek az „A” komponensben leírtakon kívül mMegújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek:

  • a,    Napkollektorok alkalmazása használati meleg víz igény részbeni vagy teljes kielégítése céljából és/vagy fűtésrásegítésre.

  • b,    Biomassza, azon belül mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes) felhasználása fűtésre és/vagy fűtésrásegítésre.

  • c,    Hőszivattyú alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati meleg víz termelésre.

  • d,    Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíz-termelésre.

  • e,    Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a  fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához.

Az épület energetikai felújításához kapcsolódó fejlesztéseknek az Épületenergetikai auditokon kell alapulniuk, melyeket a fejlesztés megvalósulása és a pályázat benyújtása előtt egy a Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékében szereplő ENt-Sz és/vagy a Magyar Építész Kamara névjegyzékében szereplő SZÉSZ8, jogosultsággal rendelkező szakértőnek, auditornak kell elkészítenie.

 

Csak és kizárólag az auditor által javasolt, pályázó által kiválasztott technológiára lehet pályázatot benyújtani és támogatást folyósítani! Az auditornak minden esetben jóvá kell hagynia a kiválasztott fejlesztéseket az auditori nyilatkozat sajátkezű aláírásával!

TÁMOGATÁS,FEJLESZTÉS,MEGÚJULÁS

      MERCATOR CONSULTING KFT.

           Hitelkérelem készítés;

          Pályázati dokumentáció;

           Előrehaladási jelentés;

             Kifizetési kérelem;